متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/10/08
  • - تعداد بازدید: 37
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

توصیه های رژیمی در کنترل بیماری پرفشاری خون

توصیه های رژیمی در کنترل بیماری پرفشاری خون

پرفشاری خون یک بیماری خاموش است و فرد ممکن است از بیماری خود مطلع نباشد. درحالیکه یکی از بیماری های شایع در جوامع امروزی است و عامل خطر نارسایی احتقانی قلبی و نارسایی مزمن کلیه است.

 

عوامل ژنتیکی و محیطی هر دو در ایجاد پرفشاری خون دخیل می باشند. بنابراین پیشگیری از این بیماری باید از دوران ابتدایی زندگی مدنظر قرار گیرد. حفظ وزن مناسب یکی از اقدامات مهم و ضروری در پیشگیری از این بیماری است. خطر پرفشاری خون در افرادی که نمایه توده بدنی (BMI) بالاتر از 25 و بویژه بالاتر از 30 دارند بیشتر است.

پیروی از یک رژیم غذایی سالم باید بعنوان اصلی ترین پایه ی درمان این بیماری قرار گیرد. اولین اقدام رژیمی در کنترل فشارخون بالا محدود کردن میزان سدیم دریافتی است. توصیه می گردد میزان نمک کمتری هنگام پخت به غذا اضافه شود و نمکدان از سفره حذف گردد.

علاوه براین در آماده سازی برخی از مواد غذایی، سدیم و یا نمک اضافه می گردد که باید مصرف این مواد غذایی نیز محدود و یا حذف شود.

غذاهایی نظیر انواع کنسروها، سوپ ها و غذاهای آماده، سس سالاد، سویا سس، خردل،گوشت های نمک سود شده و دودی،گوشت های فراوری شده مثل سوسیس و کالباس، تنقلاتی مانند چوب شور، چیپس، پفک و کراکرها، آجیل شور، خیار شور، زیتون، آبغوره و ترشی که نمک به آنها اضافه شده است، حاوی سدیم می باشند.

همچنین توصیه می گردد مصرف نان، بیسکویت، کیک و شیرینی هایی که حاوی جوش شیرین یا بیکینگ پودر هستند بسیار محدود شود.

توصیه می گردد افراد مبتلا به پرفشاری خون روزانه از انواع میوه ها و سبزی ها استفاده کنند. حداقل 5 واحد میوه و سبزی در طول روز باید مصرف شود.

مصرف حبوبات و غلات کامل در رژیم غذایی این افراد قرار گیرد. مغزها درصورتیکه به شکل خام مصرف شوند و به آنها نمک اضافه نشود توصیه می گردد.

شیر و لبنیات نیز به دلیل اینکه منبع خوبی از کلسیم می باشند در کنترل فشار خون بالا نقش دارند. درنهایت پیشنهاد می گردد هر فرد از برنامه غذایی مناسب شرایط جسمانی و بیماری خود استفاده کند و در مصرف منابع غذایی که معرفی می گردد تنوع و تعادل رعایت شود./ ف. نوروزی فرد

 دکتر" زهرا حسن زاده" دکترای تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 52845
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید